Hubby and Me

Februari datang lagi…

Assalamualaikum

*ini adalah entry tertangguh 2 bulan.harap maklum.

5 Februari setiap tahun wajib diraikan…tarikh hari lahir my wonderful husband!!! Tp tiap tahun jugak pening kepala nak pikir ‘something special’ utk menggembirakan ‘my someone special’…

Selepas penat memikir siang malam pagi petang, akhirnya kata putus telah dicapai…hahaha…ye ye je…aku decide nak buat simple romantic candle light dinner kat umah jer…ye di rumah kami di laman bakawali, kota seriemas itu…

Excited sorang2 tanpa pengetahuan suami adalah sgt melelahkan…hahahaha..tp niat utk meng’happy’kan suami tu sentiasa menggebu-gebu…byk plan tukar saat akhir sebenarnya..hee..ikut dan aku la sbb sdn bhd jerkan..takkan nak share ngan suami plak..

Alhamdulillah sbb keje kat negeri sembilan, maka sempena besday yg dipertuan besar aku bercuti…suami tak, sbb keje di KL…yahoooo boleh lah aku pegi alamanda beli hadiah..tp tetap mintak izin suami..ckp ngan dia nak jalan2 kat alamanda sbb boring duk umah sensorang…yor lah tu!..hee…syukurlah dapat memilih & membeli hadiah dengan tenang..

So, lepas settle bab hadiah nak pikir bab menu plak…makan kan penting dalam bab celebrate besday ni kan..so mari kita pening2 lalat lagi…sbb suami suka western food, so aku akan masak blackpepper lamb chop + mashed potato + coleslaw…then pavlova sbg kek harijadi…lalalala…sume tgk resipi kat internet jer…oh tp aku suke refer blog ni sebenarnya http://mylovelyfamily-ana.blogspot.com …best sbb sume resepi yg kite rase mustahil nak buat, pasti menjadi!

Malam hari jadi tu aku bagi lah juga satu slices kek SC utk suami..siap ada lilin sebatang lagi…hee…ni semua untuk mengaburi mata suami konon2 nye itu jer lah surprise yg dia dapat…siap mintak maaf lagi sbb tak dpt beli apa2 utk besday kali ni..hee..tu pun aku bagi sblm pukul 12 malam sbb aku dah ngantuk sgt nak tido…

So, esoknye aku bgn tido & mandi macam biasa…selalunya mmg suami akan kuar rumah awal dari aku…so, dia mmg tak jangka aku bercuti hari tu…huhuhu…bile suami dah gi keje, dalam pukul 10 pagi, aku kuar cari barang-barang untuk masak menu yang telah dipersetujui oleh diri sendiri..hahaha…maka, ketang ketung la aku bersilat sorang2 kat dapur…alhamdulillah semuanya selesai menjelang ptg…

Tapi the best part is, suami call dalam pukul 4 lebih..dia tanya kenapa tak pegi keje??????…edisi kantoi…hahahaha…punca adalah dari pijah…cissss…habis rosak program aku pij…heee..tp takpe aku dah ampunkan ko..pijah terbocor rahsia kat facebook…maka terpaksa la mengaku…adoyaiiii

Suprise tetap menjadi separuh..haha..sbb suami tak sangka ada lilin2 bagai ngan table setting lagi, pavlova lagi…dia ingat aku just masak special jer…tapi nampaknya melebihi jangkaan beliau…ok lah tu kan…

Buat suami tercinta, selamat hari lahir…terima kasih atas segalanya…semoga diberkati Allah selalu & semoga kita bersama berbahagia till jannah! Loveeeeeeee u soooooooooo much!

besdaynak edit

Menu utama

besdaynak edit2

Pavlova for the first time

besdayPicture 095

Lilin & air nan membiru..hee

besdayPicture 102

Makan kat bawah ala jepun…kuikui

besdayPicture 108

Colourful pavlovavavava

besdayPicture 109

Siap!

besdayPicture 113

Table setting kengkonon nya..hee

besdayPicture 116

Tu dia…muka gembira lelaki berumur 31 tahun

besdayPicture 118

Happy birthday sayang!

besdayPicture 119

Hadiah dibalut dengan riben buatan sendiri
besdayPicture 125

Kerrrlassssss tak? sanggup ku tiup belon nak bagi meriah gitu…hahaha

One thought on “Februari datang lagi…

  1. lame dah tak masuk blog ni…hahahah
    sori beb pasal tragedi kantoi itu….lain kali kabo la awal2…hihihi
    yg pastinya meleTop aku nengok menu dan sambutannya…
    WellDone..ko sorg pon menjadik…!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s