Hubby and Me · Jalan-jalan · Kenangan · Pengalaman

Amazing Bali: Part 4

Assalamualaikum

Hari ni hari terakhir kami pusing2 Bali…besok dah nak balik ke tanah melayu tercinta…program hari ni adalah agenda yg paling di tunggu2…shopping!!!..yeay…sblm ni penat menahan nafsu membeli sbb nak simpan untuk shopping sakan kat Pasar Seni Sukawati ni…dalam pukul 10 pagi kami dah sampai…dengan lafaz bismillah, kami tawaf dulu setiap kedai utk survey2 barang yang nak dibeli…benda pertama yg kami nak beli adalah lukisan…memang murah2…rambang mata nak pilih sbb semua cantik2…bile part lukisan dah settle, kami pilih t-shirt utk famili, baju utk mak dan cenderamata utk kawan2…hampir 4 jam kami shopping kat sini…haha..Pak Nur sampai tertido kat dalam van…punyerlah excited bershopping sampai lupe nak tangkap gambar..hee

silverBali 172

 

Lepas habis shopping, Pak Nur bawak kami makan nasi padang…dah lapar sangat masa ni..pastu terus pegi cari surau utk solat…apa yg menarik, surau ni terletak kat celah2 bangunan…surau tu jugak digunakan utk kelas agama bagi kanak-kanak dan org dewasa…sejuk jer hati dengar diorang mengaji sbb sepanjang kat Bali xpernah lagi dengar azan & bacaan Al-Quran…semoga Islam terus subur di Bali

silverBali 010
Ustaz sedang mengajar bahasa arab

 

Seterusnya kami ke Goa Gajah pulak…kat sini dulunya ada temple yang besar tapi sekarang dah musnah disebabkan oleh gempa bumi…so, kami hanya tengok serpihan2 temple saja kat sini…sekejap jer kami kat sini…kami mintak Pak Nur hantar ke hotel lebih awal sbb nak jalan2 ke pantai Kuta…

silverBali 013 silverBali 015 silverBali 018 silverBali 023 silverBali 027

 

Dalam pukul 5 ptg kami dah sampai ke hotel, lepas simpan barang2 terus zasss ke Kuta beach…15 minit berjalan kaki, kami pun sampai ke sana…lepak2 jer kat pantai sambil menikmati sunset…lepas tu jalan2 kat town sambil cari kedai makan halal utk dinner…jauh gak lah menapak, last2 kami makan kat kedai “Raja Bebek”..haha..merasalah makan itik goreng…balik ke hotel, kami naik kereta kuda sbb dah letih nak berjalan…hee…dan esoknya, kami terbang balik ke Malaysia..Alhamdulillah kami selamat sampai ke LCCT dalam pukul 6 ptg…sesungguhnya pengalaman berkelana ke negara orang membuatkan kita lebih dekat dengan Maha Pencipta…

silverBali 040
Kuta beach
silverBali 053
Sunset
silverBali 087
Dinner kami

silverBali 073

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s