Hubby and Me · Jalan-jalan · Kenangan · Pengalaman

Amazing Bali: Part 2

Assalamualaikum

Hari yang panas di Bali pada hari kedua…mungkin sebab lokasi adalah di kawasan pantai…smlm agak sejuk sbb di kawasan pergunungan…

Destinasi hari kedua:

– Tanjung Benoa

Pantai yg terkenal dgn sukan air..boleh main macam2 game kat sini spt fly fish, banana boat, sea walker & lain2…kami sekadar tgk2 saja dan tidak mencuba sukan mana2 pun..

silverBali 184 - Copy
Panas terik…tak sanggup nak posing

– Nusa Dua

Pantai yg pernah dikunjungi oleh presiden Obama…pantai sgt cantik..masa kami sampai, ada festival sdg diadakan..kat sini jugak ada byk hotel2 mewah

silverBali 230
Pantai Nusa Dua

silverBali 210 - Copy silverBali 241 silverBali 242

– Garuda Wisnu Kencana Cultural Park (GWK)

Cultural park yg amazing…asalnya adalah bukit2 batu tetapi diukir menjadi monumen2 yg menakjubkan..wajib datang sini…sgt awesome!..tempat favorite suami

silverBali 244

silverBali 001 silverBali 012 silverBali 024 silverBali 060

silverBali 072

gwk2Bali 116 gwkBali 081 silverBali 109

surauBali 139
Selesai melawat GWK, kami solat kat surau ni…
silverBali 201
Singgah makan bakso…pergghhh sampai skrg terasa-rasa lagi kesedapannya!

– Dreamland Beach

Kawasan pantai yg dimiliki oleh Tommy Suharto…pantai ni terletak dlm area elit yg mempunyai rumah2 mewah dan golf course…kecik jer pantainya…

silverBali 148
Banyak kedai jual cenderamata

silverBali 153 silverBali 156 silverBali 164

– Padang-padang Beach

Pantai ni pun kecik jer macam pantai dreamland…uniknya, laluan nak ke pantai kene melalui jalan sempit macam terowong untuk turun ke bawah…muat2 untuk sorang lalu dalam satu masa

padang2Bali 205
Laluan ke pantai…makin lama makin kecik jalannya…
silverBali 218
Masa ni dah redup sikit…
padang3Bali 213
Pantainya simple jer tapi ramai jer yg dtg

– Uluwatu Temple & Kecak Dance

Sampai sini dalam pukul 5 ptg..kecak dance akan bermula pukul 6 lebih…kami pegi lawat ke kawasan temple yg dibina dihujung2 cerun…view laut sungguh cantik! …kami sgt enjoy dengan kecak dance compare dgn Barong dance smlm…kecak dance tak perlukan sebarang alat muzik…tp penari yang akan sebut “kecak cak kecak cak…” sampai abis pertunjukan…ada unsur komedi dari pelakon2nya

 

silverBali 224 silverBali 228 silverBali 234

silverBali 248
Menunggu kecak dance bermula…
silverBali 268
“Kecak cak kecak cak kecak…”

 

silverBali 287 silverBali 288 silverBali 289

silverBali 297
Pengakhiran cerita kononnya monyet ni kene bakar…

– Jimbaran Bay

 Destinasi terakhir utk makan malam kami…makan mengadap laut…suasana sangat best, cuma makanan biasa2 jer…

silverBali 313
Firework dari Kuta beach
silverBali 317
Antara menu adalah ikan garupa…

silverBali 307 silverBali 320

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s