Hubby and Me · Jalan-jalan · Kenangan · Pengalaman

Amazing Bali: Pak supir

Assalamualaikum

Kami sangat berpuashati dengan pak supir kami iaitu Pak Nur sepanjang berada di Bali…alhamdulillah bos suami bagi contact number Pak Nur…so, beberapa hari sebelum ke Bali, kami hubungi Pak Nur utk booking…syukur lah jadual Pak Nur kosong pada tarikh kami ke sana…

silverBali 253
Inilah Pak Nur (belah kanan ye..yg belah kiri tu Pak Abi…hee)

Kat sini aku senaraikan kenapa kami senang dengan Pak Nur:

– Muslim

– Tidak tinggal solat

– Tidak merokok

– Peramah

– Pandai ambik gambar

– Sentiasa senyum & mesra

– Cool jer sepanjang waktu

– Penyokong Real Madrid (macam suami..hee)

So, sepanjang di sana, Pak Nur akan carikan restoren/ kedai yang halal dan akan stop kat surau/ masjid utk solat which is sgt kurang…sbb kat Bali, Islam adalah minoriti…

Setiap pagi Pak Nur akan jemput kami kat hotel lebih kurang pukul 8.30 pagi dan kami akan pergi ke destinasi yang dah Pak Nur aturkan…selalunya kami akan balik malam…

Bayaran utk Pak Nur lebih kurang RM100 sehari…dan kami sangat puas hati sbb kenderaan yg kami naik selesa & khas utk kami sahaja…selain tu, sepanjang perjalanan Pak Nur akan bagi penerangan pasal tempat2 yg kami pegi…Pak Nur jugak akan tolong kami amik gambar dan hasilnye sgt cantik…kami rasa tak rugi spend banyak sikit utk servis pak supir ni sbb sangat berbaloi dan memudahkan aktiviti melancong kami di Bali..

Untuk yang berminat atau tengah mencari-cari pemandu pelancong @ Pak Supir di Bali, boleh terus hubungi nombor ni:  62813 38028200…kami tak dapat komisen pun, just nak bantu Pak Nur & pembaca blog yang tengah mencari…

silverIMG_1254
Transport sepanjang di Bali

 

6 thoughts on “Amazing Bali: Pak supir

  1. ok pak nur dh reply..cuma rate dr airport ke hotel pak nur charge 75k..sbb da tngok rate dlm 50k saja sbb stay kt kuta saja..rasanya bleh tak mntak kurang ckit..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s