Hubby and Me · Jalan-jalan · Kenangan · Pengalaman

Amazing Bali: Hotel

Assalamualaikum

Sepanjang di Bali kami menginap di Adhi Dharma Hotel, Kuta…hotel yg sederhana dan ratenya mengikut kemampuan kami…suami cari di Agoda then booking & bayaran melalui online…cari hotel sendiri thru internet ni kene yakin & berdoa byk2 semoga tiada sebarang penipuan…hee…insyaallah berdoalah, semoga segala urusan dipermudahkan…

Perjalanan dari airport ke hotel ni lebih kurang 15-20 minit…sampai hotel dlm pukul 12 lebih (pm)…hotel ni not bad lah tp yg sikit terkilan tu sbb takde seterika…hahaha..hal kecik bagi suami tp hal besar utk aku sbb mostly tudung bawal & baju yg aku bwk kene iron dulu…sob sob…sbb tulah sepanjang di Bali ni ko tengok aku pakai tudung awning sempoi yg aku bwk sbg back up jer…tp alhamdulillah ada jugak tudung utk dipakai…utk baju, aku tibai jer pakai t-shirt buruk..huhu

Berbanding masa kat Krabi dulu, hotel kami duduk ni sangat ramai mat saleh…org dari malaysia/asia agak kurang…ada lah satu famili dari malaysia kot yg kami jumpe…apepun, syukur sbb segalanya dipermudahkan sepanjang kami berada di Bali…harga untuk 6 hari 5 malam di hotel ni lebih kurang RM1000…so, sesape yg nak ke Bali boleh lah ke sini..yg penting kene bwk iron sendiri…hahahaha

silverIMG_1216
Bilik hotel kami..sempat snap gmbar katil jer..
silverBali 038
Entrance hotel…masa ni nak pegi Kuta beach…jln kaki jer
silverBali 092
View dari balkoni bilik kami…
silverBali 096
Lobby
silverBali 098
Swimming pool & bilik-bilik hotel
silverBali 326
Tempat makan buffet
silverIMG_1218
Inilah sarapan kami setiap pagi sbb hotel takde sijil halal..so, agak ragu-ragu nak makan selain roti

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s