Buku

Berpesta di KLiBF2012

Assalamualaikum

Kepuasan tercipta bilamana tamatnya pesta dan ku lihat ini di depan mata………

Oleh sbb aku terlebih rajin arini, meh aku wat short review setiap satu buku yg aku beli…lalala…baca la korang sampai pengsan….hahahaha…semoga minat membaca tumbuh dalam sanubari korang nanti yer…aminnnn…jom cekidaut…

sbg kipas susah mati (die hard fan) bapak andrea, buku ni masuk dalam carta tertinggi book list aku…tp buku ni nipis giler…bolehkah ianya memenuhi keperluan pembacaan aku terhadap karya andre hirata? ermmm..xpelah, yg penting kualiti bukan kuantiti kan kan kan kan?…penerbit: pts

sbg memenuhi kuota koleksi buku thriller encik RAM…tp ade lagi buku baru RAM yg belom sampai stok mase aku berpesta di pwtc ni..xpe, nanti kite dptkan di bookstore terdekat yer…penerbit: alaf 21

uishhh mcm mane aku boleh terlepas pandang novel yg dah meletop-letop kat indon ni..siap dah tayang filem nye lagi…ok ranah 3 warna ni novel kedua lepas novel negeri 5 menara…tp novel yg pertama dah habis stok kt pts…kenelah tggu aku beli novel pertama dulu baru boleh stat baca yg ni…ei xsabonyer…penerbit: pts

setiap hari after opis hour mesti kene pikir “nak masak pe hari ni yer”??? semoga dengan adanye buku ni aku tak pening kepala lagi…lalalalala…selamat buat havoc kat dapor!…penerbit: popular bookstore

penemuan hebat! buku ni takde dalam list, tp sgt2 bagos & praktikal utk mereka2 yg selalu melancong & bermusafir…belilah, pasti tak rugi…macam2 ada…penerbit: pts

aku suka buku biografi…so, tak lama lagi aku akan berkenalan lebih rapat dengan pak samad…hi pak samad, nama bapak macam nama atuk saya…hee

ok ni buku kedua yg akan aku baca lepas sebelas patriot…nak tau sangat ngape lah jahat bebenor bapak ataturk ni…semoga dapat banyak pengajaran daripadanya…semoga kita tak tergolong dalam golongan orang2 yang rugi..amin…penerbit: pts

satu lagi buku pasal a.samad said…tp yg ni dr kaca mata org yg rapat dgn beliau mcm sani sudin, ku seman ku hussain, pyanhabib, u-wei dll…aku jugak terpikat dgn packaging buku ni…simple but nice!..ok buku2 pak samad ni dari penerbit institut terjemahan & buku negara…

kembara sastera dr pn nisah haron…sbb belom berpeluang pegi book fair & bookstore kat UK, so nak tau mcm mana budaya membaca & aura buku kat sana…smg pn NH dpt bawak aku ke sana melalui catatn kembara ni…penerbit: inst. terjemahan negara

mari bermotivasi bersama mitch albom…sila beli satu sbg koleksi anda…karya wajib utk dibaca & dihayati…penerbit: pts

sihat itu penting…sihat itu juga mahal…buku tentang kesihatan cara rasulullah adalah yg terbaik…nanti kita share2 yer…penerbit: al-hidayah

errmmm hari2 berfacebook, tau tak apa yg boleh & apa yg salah?…sama2 kita kaji dalam buku ustaz zaharudin ni…penerbit: pts

apakah hari2 aku membuat dosa?…kita anggap sesuatu tu sbg biasa, tetapi sebenarnya menambah dosa…astagfirullah…jom belajar & ikut!…imam-imam yg benar: maliki, hanbali, hanafi & shafie…lagi sekali, aku suka buku biografi…penerbit: al-hidayah & pts

banyak hadis maudhu’ yg kita tak tau kan…so, aku mau tau sekarang!…sape nak tau jugak, pegi beli sekarang…kisah2 diambang kematian akan beri banyak pengajaran kepada org yg lalai macam kita semua…penerbit: pts & al-hidayah

suka tajuk yg catchy mcm ni…suka kisah benar…jom baca! penerbit: pts

5 thoughts on “Berpesta di KLiBF2012

  1. mem….banyaknye buku…………
    nak ckp neh…..carpet mcm sama carpet rumah aku jer…hahahhaha

  2. wowwwwweeee.hebat cikpuan ya.sesungguhnya membaca budaya mulia.jambatan ilmu.
    nak tanye denga jumlah buku yang byk macam tu..berapa lamakah masa yang anda ambil untuk memilih…

    p/s..pengsan der nak beratur berhimpit berebut.huh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s