Hubby and Me

Tragedi ikan bakar…

Assalamualaikum semua…

Dah berkurun nampaknya blog ni xdibelai…hee…soryla ye.time kasih kpd yg sudi jenguk2 blog walaupun dah mcm berhabuk jer skrg…hahaha…byk benda nak citer ni…maklumlah dah lame sgt xupdate…

Last week balik kg jap…xbermalam pun, just balik hari jer…jumpe mak ngan abah jap…otw balik, ajak abi makan kat sekinchan ikan bakar (SIB) kat klang…dekat ngan jusco bukit tinggi…dah lame aku teringin nak rase sbb tertarik ngan deco kedai yg agak grand…ala2 mcm oldtown white coffee gitu…byk gak cawangan SIB ni…kat bangi pun ade…

Byk gak lah pilihan ikan dan seafood utk di bakar…selain ikan bakar, ade gak nasi lemak panas…kami pilih sotong ngan ikan siakap…kene pilih ikan dan timbang dulu sebelum bakar…harga?boleh tahan gak lah…sotong harga rm12…siakap plak rm29…ikut harga pasaran…utk ulam2 harganya rm2…

Bagi aku, dari segi rasa, lebih kurang same mcm aku mkn ikan bakar kat foodcourt giant yg dibalut ngan aluminium foil tuh…so, xde something special yg boleh buatkan kami bertandang lg next time…tp still xmengecewakan la…ulam2 ngan sambal belacan die best.aku suke!…sape2 yg nak mencuba ikan bakar sekinchan ni boleh la pegi skrg..mane tau kene ngan taste korang…

Lembu pun minat nak singgah..hee

Oh lupe nak citer pasal tragedi ikan bakar…hee…mase tu nasi kat pinggan aku tinggal dalam 2-3 suap jer lagi…tetibe tah mcm mane,boleh plak aku tertelan tulang ikan…aku rase tulang ikan tu mcm melintang jer kat tekak aku…muke aku dah cuak dah, mata pun dah berair mcm nak nangis je sbb tulang ikan tu xmo bergerak2 walaupun aku dan telan nasi kepal…pastu abi suruh aku telan ulam terung skali sbb tu jer yg tinggal utk ditelan…yg lain sume dah licin…mmg dah panik betol dah mase tu..abi dah ajak aku g klinik dah…ishkk kang xpasal2 kene operate plak…ngeri!…aku terus ajak abi g toilet sbb rase cam nak muntah jer mase tu…

Sampai toilet aku terpakse la korek2 tekak aku nak bagi kuar tulang ikan bertuah tu…nasib baik xsampai muntah…alhamdulillah tulang ikan tu kuar sendiri pas 2-3 kali cubaan menjolok tekak dilakukan dgn konsisten…sambil abi memberi semangat ngan muke cuak kat sebelah…hee…

Jadi moralnye, kalau makan ikan kene hati2 n jgn suke lawan ckp suami, nanti dapat balasan!…hee

2 thoughts on “Tragedi ikan bakar…

  1. 1.try makan nasi kepal2 dan selwt
    2.cari pisang ker
    3.pergi klinik,nnti dia ada alat untuk kuo kan..xsakit la cuma kena tahan malu..hehhe
    4.tiru la cara makan aku….hahhahahahha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s