Peribadi

Salam Ramadhan & Aidilfitri

Assalamualaikum

Tak sampai seminggu jer lagi Ramadhan yang tinggal…sgt2 beruntung bagi mereka yg berjaya merebut berkali-kali ganda pahala sepertimana yg Allah janjikan di bulan mulia…sedih nak tinggalkan bulan yang penuh rahmat & barokah ni…selamat berpuasa dan berhari raya sekaligus aku ucapkan buat semua kawan-kawan…mohon ampun dan maaf sekiranya ada kesalahan yang sengaja atau tak sengaja…hee..maaf zahir batin…pasni insyaallah blog ni akan bernyawa kembali…hahaha

Agak malas nak update blog bulan ni…tp baca blog org lain, rajin sgt la pulak!…pas buke puasa tu rase mcm dah takde energy nak sembang mesra kat blog sendiri…hee…

Bulan puasa tahun ni, ingatan kat arwah mak agak kuat…masa bersahur, berbuka, baca quran even duk sorang2 kat opis pun kadang2 boleh sebak…tp takmo sedih2 sgt, sbb kan lebih elok kalau aku sedekahkan doa & al-fatihah utk mak…kalau aku start menangis, ssh plak nak berenti…hee…yang terlebih emosi ni sbb aku selalu bayangkan alangkah seronoknyer kalau arwah mak dpt jumpe abie…mesti meriah!…mak yg super peramah mesti suke usik2 abie…menantunye yg pemalu tu plak mesti merah2 muke bile kene sakat ngan mak…hee…tp aku tau perancangan Allah adalah yg terbaik utk hambanya…DIA ambil org yang paling aku sayang, dan kemudian DIA gantikan pula dengan insan sebaik arwah mak untuk jaga & sayang aku…terasa kasih syg suami sama mcm arwah mak dulu…terima kasih ya Allah atas kurniaan…

Seronok sangat berpuasa bersama suami…alhamdulillah abie tak cerewet sgt bab makan & rajin membantu kat dapur…kalau rajin, kami masak kat umah…kalau agak malas tu, buke la kat luar samada kat nilai, bangi atau alamanda…bazar ramadhan, abie jer rajin pegi…aku ngap jer ape yg dibeli…every weekend mesti balik kampung, bergilir2 buke puasa umah abah ngan umah mertua…meriah sgt2!

Sempat gak berbuke ngan pijah & wahida hari tu kat bangi…kali ni, bertambah korum sbb ade husband pijah dan abie…buke puase beberape hari sblm pijah deliver…tahniah pijah! dah dpt baby boy dah…comel cam aunty atie dia…hahahaha…

Beberapa hari lepas, dah dapat album kawen ku selepas 4 bulan berkahwin…4 bulan yg sgt2 membahagiakan..hee..eh jap jer dah 4 bulan kan…alhamdulillah…doakan yang terbaik buat aku & abie!…next entry aku upload sket gmbar2 dr OP tu yer…

Hai…xsenang duduk aku sekarang ni…tiap 2 minit jer dgr lagu raye kat radio…seronok la dgr kalau lagu raya yg happy2 tu…rase mcm kampung ngah melambai2 jer suh balik…tp paling tak tahan bile radio main lagu raye yg sedih2 tu…mula la start nak bergenang2 air mata ni…alahaiiiii

7 thoughts on “Salam Ramadhan & Aidilfitri

  1. mem…its okey
    nanti aku tolong usik2 kan abie ye…bio merah muke dia ye…
    jgn sdh2 tau…ckp la nk soh aku tlg wtpe ngn abie..aku try key..
    (errrr….slmt hari raya maaf zahir dan batin…ahakss)

    1. betul tu jijie!…
      mmg betul2 perempuan melayu terakhir lin tu…
      hahaha…
      selamat hari raya jie..maaf zahir batin jugak…
      jemput dtg umah ye

  2. Jiji : mana ada…aku steady jer…..aku usik abie..abie usik aku plak…usik mengusik membawa bahagia (see..see..steady kan statement aku???)

    1. mmg steady pun…hee
      org peMALU mmg xmengaku peMALU…
      xpe mem, malu tu kan sebahagian drp iman…
      teruskan sikap ala2 ayu itu…hahahha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s