Hubby and Me · Kenangan · Peribadi

Honeymoon @ Krabi: Day 2

Assalamualaikum

Sambung balik citer kat Krabi…hari kedua bermula dgn ceria…rase xsabar2 nak tgk pulau cantik2, nak snorkeling…pendek kata, excited giler ah!…cuaca sgt2 baik dan kami naik speedboat utk ke pulau2…perjalanan ke Phi Phi Island lebih kurang sejam lebih…angin agak kuat dengan laut bergelora menyebabkan aku tewas…aku mabuk laut seh!…adoyaiii seksa tol muntah atas bot…sabo jer laki aku jd tukang tadah muntah…tq sayang..hee…nasib baik bukan aku sorang yg muntah, ade sorang lagi chinese guy yg mabuk cam aku…tp wife dia rileks jer aku tgk…

Oleh kerna keadaan aku yg tak mengizinkan, makanya terpaksa la abie snorkeling sensorang…sian dia..hahaha…sampai jer Phi Phi Island, terus gi cari farmasi beli ubat tahan muntah…alhamdulillah, on the way blk, dah ok sket…blk hotel, masing2 ‘pengsan’…huhu…malam plak cari mkn kat luar…singgah kat chaba thai mkn nasi goreng nanas n tomyam…tp tomyam dia kurengg sket…tak kene ngan selera kami…ok, enjoy tgk foto2 kami…

 

Kat belakang tu dah nampak laut dr dpn hotel

 

Bamboo Island…pulau pertama yg kami singgah

Walau masih pening2 lalat, tetap posing jugek…

Husben nak snorkeling…

Bestnye…aku tukang amik gambo jer kat atas bot…

Pemandangan sepanjang island hopping…

Subhanallah…

Makan buah bg hilang loya…

 

Phi Phi Island

Kat pekan kecil Pulau Phi Phi…cari farmasi

Phi Phi Island lagi…

Oppsss suami terseksi sket…

 

My belahan jiwa…hee

 

 

Share

9 thoughts on “Honeymoon @ Krabi: Day 2

  1. aduh …atie, cam mane ko boleh lupe pil mabuk kite mase pi pulau besar, mersing tu dulu…lepas makan ubat tu kan aku main tido jer kat jeti sebab mengantuk yg amat sangat…hehehhe…anyway, sweet la korang berdua…wish u all : Happily Ever After…Amin!

    1. oya,
      tu lah pasal…sepatotnye aku amik awal2 lg…xbajet pun laut bergelora smpai camtu skali…bile ingat blk, rase nak muntah plak ni..huhuhu…
      tq for the wishes…doa aku utk ko jugak…
      *rindu ar nak jumpe ko!

  2. mem…
    hakhakhak…baju nye yg gerennnn
    tapi swim kt pool jer….npe xbwk ubt awl2 mem….aku dh pesan ngn abie..ouchhh….
    aku pun doa kn kamu berdua bahagia hingga akhir hayat…semoga dilimpahi rahmat Ilahi..sob sob sob….tetibe sedih plak…
    *rindu nk jumpa semua….

    1. mem,
      walau mabuk laut, bergaya tetap no. satu…hukhuk…
      lupe ar nak mkn sbb excited tahap gaban punyer pasal…
      time kasih atas doa korang semua…terharu!
      aku doa utk ko gak mem…
      *rindu sgt sgt sgt nak jumpe kamu kamu semua…sob sob

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s