Hubby and Me · Kenangan · Peribadi

Honeymoon @ Krabi: Day 1

Assalamualaikum

Nak update laju-laju sebab dah mengantuk…hee..enjoiceeee!!!

  • Hasil survey ke blog-blog bride to be, kami sepakat utk memilih Krabi, Thailand sbg destinasi honeymoon sbb mudah, murah dan menarik hati…kami pun tertarik…
  • Sblm booking hotel kat Krabi, kami survey dulu tiket murah kat Air Asia…dan alhamdulillah kami dpt booking tiket terus ke Krabi utk 2 org pergi & balik dgn harga RM 300…yeay! murah2…suke2…
  • Pastu my husband pun contact Aonang Princeville Resort & Spa utk booking hotel bg pakej 5 hari 4 malam…contact thru email & byr deposit gune credit card…mudah & senang sgt berurusan dgn pihak hotel…
  • Kami pilih hotel ni sbb tertawan dgn cite honeymoon dlm blog Sabsabby…selain tu, sbb Orchid Restaurant kat hotel tu halal & mudah utk dptkan makanan halal sekitar hotel….
  • Dan pd 23 Jun lepas, kami pun bertolak ke Krabi dgn riang rianya…yahhuuuuuu…thanx nani sbb tlg hantar ke LCCT…sgt2 hargai!
  • Sgt ramai org malaysia yg bercuti ke Krabi rupenye…especially org cina…dan bile sampai ke hotel pun ramai pasangan melayu yg dtg honeymoon gak…dah mcm kat malaysia plak aku rase..huhu…
  • Sgt2 happy sbb hotel yg kami pilih mmg sgt strategik…dpn hotel dah nampak laut…then kiri kanan hotel byk kedai-kedai mkn & cenderamata…mlm2 kami suke jln2 sambil cuci mata kat kedai2 ni…pastu lepak kat laut dpn tu amik angin…best2!

Fly with Air Asia…

 

Pihak hotel jemput kami di airport…nama husband dipegang oleh brother paling gebu tu…

Beg & tuala ni utk dibawa mase island hoping…xboleh bwk blk

Welcoming fruits…

Ini yg pertama kami cari, alhamdulillah ada arah kiblat

Katil yg menggetarkan jiwa…wallah!

Deco yg membuatkan kami syg nak gune tuala tu…hehe

Bilek ayor yg gojes!

Husband yg happy sempat posing maut…

Highly recommended hotel ni tuk sape2 yg berminat nak ke Krabi…

 

Kedai2 area hotel waktu petang…

 

 

**Edit & watermark by my darling husband

10 thoughts on “Honeymoon @ Krabi: Day 1

  1. mem….
    1.aku suka deco katil dia
    2.aku suka deco bilik air dia
    3.aku xsuka deco masa candle light dinner…warna?design alas meja tu???

    berdasarkan pernyataan diatas..siapakah kah aku??

    A.seorang yg cerewet
    B.seorang yang romantik giler
    C.seorang yang banyak songeh
    D.semua di atas

    Jawapan : ………….????

    1. salam mem…
      huhu…aku mmg salute ko la mem sbb very particular…
      aku pun xprasan, sbb tgh jatuh cinta ngan abie…hahaha…
      aku suggest ko, zura & jijie g krabi…best!

  2. salam….
    mem…bukan pe,kan org gi honeymoon..kenala maintain mood..tp tgk gmbr memg cntik2..klu aku,zura,jiji kena gi ni…nmpk gaye mcm kawin serentak jer kitorg..hahahhaha

  3. Nape aku tertinggal ini cerite? walaupun name aku 2 kali disebut dalam komentar anda diatas…aku honeymoon kat europe la friendz…

    berdasarkan pernyataan diatas..siapakah kah aku??

    -sEORANG yang suka berangan besar…- hahahaa

    1. oya,
      aku doakan angan2 anda itu tercapai…
      tidak salah berangan2 kerna kalau disebut slalu akn jd doa…
      insyaallah doa org yg baik2, Allah makbulkan…aminnn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s