Kawan · Peristiwa/ Acara

Kerja keras…

Assalamualaikum…

Salam semua…fuhh! lega!…merdeka!…dah abis exam…skrg boleh bernafas sket…sket jer la sbb pasni byk lagi kerja nak kene buat…hahaha…penat tp enjoy!…xboleh stress2 nanti tak naik seri…huhu…harus mengawal segala-galanya dengan baik skrg ini…perlu bekerja keras utk merealisasikan impian sendiri…kalau kerja xkeras, tanggung lah akibatnya nanti…uisshhh smg dipermudahkan segalanya…ok lah korang xyah pening2 kepala dgn bebelan tuan punyer blog ni…saje nak mengadu..hee

Gambar kat atas tu mase kami attend majlis kawen opismate…tahniah buat Salbihan yg selamat berkahwin ngan isteri terchenta, Pn. Aina pada raya haji lepas…korang mmg ditakdirkan bersama…sbb byk sgt persamaan…hee…sgt sepadan kan diorg ni…suke2!…smg berbahagia selalu dalam melayari kehidupan berumahtangga…xdpt nak advice byk2 sbb tuan punyer blog belum ade pengalaman…hahaha…

Sbb xde bende nak story, mcm best jer kalau kite meng’review’ gmbar kat atas tu…huhuhu…review ini dinamakan sbg ‘soal sendiri, jwb sendiri’ :

1) Kenapa aku nampak mcm rapat sgt ngan pengantin lelaki dlm gmbar tu?

…ohhh, sbb aku berdiri belakang die…no wonder aku & salbihan nampak dekat sgt.

2) Kenapa ye aku nampak rendah sgt walaupun dah pakai high heels?

…ohhh, sbb kedua2 lelaki itu mmg tinggi dan perkasa…wahahaha.

3) Kenapa pijah kelihatan berseri2 sekali?

…ohhh…ini kerana beliau masih dlm tempoh bulan madu / beliau juga masih boleh digelar sbg pengantin baru / inai di jari beliau juga masih kelihatan / tiba2 beliau juga berperasaan spt baru berkahwin apabila melihat pengantin memotong pulut kuning…oppsss byk pulak jawapan bg soalan ini.

4) Kenapa kamil (suami pijah) juga sgt berseri2?

…(jawapan spt soalan 3.harap maklum!)

5) Kenapa aku & Abi kelihatan berjauhan di dlm gambar?

…ohhh…semua dah tau jawapan nye…xpe lah nak jawab jugak…ini kerana kami bukan muhrim dan masih belum ada ikatan sah sbg suami isteri utk bergambar spt pasangan pengantin & pijah-kamil.

6) Kenapa aku & pijah sgt teruja apabila pertama kali
bertemu dirumah pengantin? (ekspresi tersebut tiada dlm gambar.harap maklum)

…ohhh…ini kerana kami memakai tudung dari jenis yg sama cume warna saje yg berlainan.

Sekian saja sesi soal-jawab sendiri pada hari ini…tata!

9 thoughts on “Kerja keras…

  1. ni pulak sesi soal menyoal yg ditujukan utk ko:
    7) mengapa soalan ade enam aje dalm entry ko ni?
    8) mengapa engkau seperti mahu berganding tangan dgn salbihan?
    9) rentetan soalan 8; Adakah tunang mu abi tidak berasakan jelus?

    ni pulak sesi jawaban / komen aku bg soalan:

    2) mane ko tau bihan perkasa wey…ehemmmm….
    3) aku eksaited kerna, zaman aku kawen dulu tak de pesen2 potong pulut2 kuning ni…so aku amatlah jakun sekali. muhahaha
    4) kami jadi g lelangkawiwawi…malam ni 3 dis 2010 ~~ yahoo (tak de kaitan)
    5) abi berjauhan kerna malu2 taik kucing…opss sopan sket tukar malu2 daun semalu
    6) teruja kerna buat fes time kalinya tudung sama dan anak tudung yg kau pakai itu pon same tp aku tak pakai mase tu. aku br pakai hari ni 3 dis 2010

  2. weh pijah, byk plak soklan ko eh…xpelah, aku try jwb gak..

    1)soklan aku ade enam sbb aku tau ko mesti sambung yg ketujuh tu…see, betol x ckp aku?
    2)oh itu soklan sensetip…tp jwpan nya sama spt soklan pertama aku.harap maklum.
    3)oh soklan ini tidak relevan kerana jwpan sama spt soklan pertama…next!

    dan ini pula adalah komen keatas komen ko:

    1)uisshhh tiada apa2 double meaning dgn perkataan ‘perkasa’ itu okeh…ko mmg suke wat kontroversi ye pijah!
    2)ohhh aku sgt memahami kejakunan mu iteww!
    3)yeayyyy..aku juga tumpang eksaited…hepi hanimun bebeh!
    4)ooppssss…sememangnya abi ku lebih pemalu dari aku..wahahaha
    5)oh begitu spesifik sekali tarikh2 yg diberikan olehmu pijah..tahniah!

  3. soalan aku no lapan dan sembilan tidak dijawab dengan tepat..ye. sampei hati u
    yg lain2 oke..bagus.jawaban yg baik

    SELAMAT MAJU JAYA
    ** ucapan dr pemeriksa kertas soalan PTK
    hahahahaha

  4. mem…aku ade soalan satu je yg very very the sentap nye soklan…
    KENAPA BAJU ABIE TU SAMA DENGAN KOLEKSI BAJU AKU????OLEH KERANA AKU TAK BAPE SUKE DENGAN TANGAN NYE,AKU SERING MELIPAT ANAK BAJU TU MACAM ABIE MELIPAT NYE…NAPE YE MEM????

    Pilihan jawapan (sbg panduan ko yg mungkin speecless)

    A: mereka shooping sama2
    B. baju yang sama
    C. mereka memang suka same2 ni
    D. semua jawapan di atas….

    kahkahkahkahkah…………(ni namanya ujian sentap sebelum kawin..pas kawin aku xkaco dah)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s