Keluarga

Wawa + Konvo @ UUM

Assalamualaikum…

Tahniah buat adik ku yg manja lagi gedix kerana telah berjaya mengenggam ijazah impiannya…kami bangga dengan kamu…teruskan usaha…gapai cita-citamu dan jadilah insan hebat untuk agama, bangsa dan negara!!!

Habis sudah ucapan penuh skema dari aku…hahaha…serius aku bangga dengan wawa…masa nak exam STPM dulu, cabaran paling besar kene dia hadapi adalah terpaksa bergilir-gilir jaga arwah mak di hospital…ulang-alik dari Banting-Klang setiap minggu…kadang2 kene study kat hospital…dan aku tau emosi wawa terganggu dgn keadaan arwah mak yang nazak masa tu…tp dia tabahkan hati jugak utk hadapi semua tu…

Wawa paling rapat dgn arwah mak…oleh kerana tu bile doktor bgtau yg arwah mak xkan hidup lama, paling lama pun mak boleh survive adalah 6 bulan, kami xnak wawa tau…sbb kami xmau dia lemah dan patah semangat…tp akhirnya wawa tau jugak…dan aku masih ingat muka wawa yg sgt2 terkejut masa tu…walaupun mula2 wawa masih xpercaya, tp lama2 dia mula redha dan terima hakikat yg mak xkan hidup lama dgn kami…dan jangkaan doktor ternyata silap, sbb 3 bulan lepas tu arwah mak pergi tinggalkan kami semua…dan aku, Nani & Wawa bersama-sama dgn arwah mak ketika mak menghembuskan nafas terakhirnya…Al-Fatihah utk mak

Wawa mendapat tawaran ke UUM tanpa tangisan gembira mak…wawa mendaftar di UUM juga tanpa kehadiran mak utk menghantarnya ke Kedah…dan kini, konvokesyen wawa juga tanpa pelukan bangga dan senyum kegembiraan seorang ibu…tapi wawa yakin arwah selalu disisinya…dan pesanan arwah maklah yg membuat dia tabah dan kuat hingga kini…Alhamdulillah wawa dapat mengharunginya dgn baik!

Aku paling sedih tiap kali wawa telefon sambil menangis kerana rindukan arwah mak…dan wawa sangat gembira jika dia bermimpi dpt berjumpa dgn arwah mak…kini, aku sgt gembira sbb wawa semakin matang menghadapi semua ini dan aku doakan yg terbaik buat wawa di dunia dan akhirat…WE LOVE U WAWA!

Family potrait…

Proud sister…

Proud sister 2…

With sahabat, Anis & Leha…

 

 

Cute us…hahahaha

Happy!!!

Hujan lebat, terpakse posing kat area dewan jer…

 

 

Tahniah WAWA…semoga tercapai segala impian kamu!

8 thoughts on “Wawa + Konvo @ UUM

  1. Wawa,
    …Congratulation for your graduation day..wish u all the best..u make your family proud…

    Ariant,
    …It’s time to someone to take care of you and let him to take care of you for the rest of your life…you have done marvelous job to keep your sister n brother growth up…great!!

  2. Dear mem…1.congrate to wawa 2.as ur love said,u have done more than u need to do it,congrate to u also… 3. experience will teach us the meaning of “strength” 4. chantek baju kamu….5.I’ll always pray for your family happiness

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s