Pengalaman · Peribadi · Peristiwa/ Acara

Selamat Datang Cinta…

Assalamualaikum….

Perghhh xtahan betol tajuk entry kali ni…hahaha…sesaje bg gempak sket…hee…tp sebenarnye nak story pasal majlis tunang aku…kedengaran spt citer yg dah basi, tp aku nak citer gak…citer belakang tabir…

  • Thanks a lot buat cousin aku, Isal sbb jd photographer mlm tu…thanks sbb amik gmbr yg cantik2 sampai aku perasan ‘diva’ selepas itu…wahahaha..special thanks also to Eri, cousin aku gak yg bersusah payah mencari angel yg cantek2 utk dirakam dlm kameranye…
  • Kusyen mini kaler merah & hijau yg aku hias kat atas pelamin dan katil tu aku beli dgn harga RM7.90 jer kat IKEA…haha..suke2 sgt murah…

2 kusyen di katil…

2 kusyen lagi di pelamin…

  • Ramai yg ckp majlis aku grand sbb ade pelamin…tp sebenarnya, aku tak berniat langsung utk membuat majlis yg gilang gemilang apatah lg utk menunjuk-nunjuk..kehadiran pelamin adalah kerana ianya termasuk dlm pakej…pakej tu termasuk lah mekap, baju+aksesori, dulang hantaran+lapik dulang dan juga pelamin…sgt rugi jika aku hanya mengambil mekap saja kerana  harganya sgt2 lah berpatutan dan highly recommended kpd yg berminat..just call me…hee

Pelamin kontroversi…hee

  • Kak Jun, mak andam aku malam tu sgt punctual…ei sukenye!hee…Kak Jun sgt2 lah peramah dan jenis mesra alam…mekapnye sgt cepat, cantik dan kemas…orangnye juga sgt hygiene(kak jun pakai face mask masa mekap aku) aku sgt2 suggestkan Kak Jun kpd bakal pengantin yg sedang mencari mak andam…best sgt deal dgn dia…xberkira dan selalu follow up tanye ape yg kurang sblm majlis berlangsung… 

Kak Jun a.k.a mak andam mesra alam…

  • Sebelum majlis pertunangan, kami sefamili bersetuju utk mengadakan majlis bacaan yasin utk arwah mak pada sebelah siang…majlis berlangsung selepas zuhur…lebih dari 40 orang ahli surau yg semuanya perempuan hadir utk majlis ni…sgt terharu…kami juga sediakan sedikit ole2 utk mereka sbg tanda terima kasih…

Sedikit cenderahati sbg tanda terima kasih kami…

Antara ahli surau wanita yg hadir utk bacaan yasin…

  • Baju tunang aku beli sendiri…walaupun masuk dlm pakej kak jun, tp aku memilih utk beli sndiri…setelah penat cari baju kat shah alam & jln TAR, akhirnya aku dan my Abi berkenan dgn baju jubah warna gold yg kami jumpa di Nilai Square…hahaha…rupenye dekat jer ngan umah aku…suke sgt ngan jubah ni sbb simple tp elegant gitu…hee

Jubah tunang…

  • Kakak sulung Abi yang sarungkan cincin tunang…xjd nerves sbb kakak Abi sgt lah pemurah dengan senyuman dan peramah…hilang gemuruh aku mase tu…hee

Saat cincin disarung ke jari manis…chewah!

  • Sangat2 happy sbb sahabat-sahabat baik ku sudi hadir ke majlis istimewa aku ni…sahabat2 yg sentiasa ada saat susah dan senang…yg sentiasa beri semangat dan pendapat bila diperlukan…thanks a lot my dear friends!…sayang korang..hee

My BFF Nurul, Memek & Ila…tq sahabat…thanx jugak utk Olie yg sudi dtg

Another BFF Lin, Zura, Jijie & Jue…Asilah je xdpt dtg…luv u all!

Special thanx buat Jijie yg sangup amik flight dr Penang semata-mata utk majlis aku…ko wat aku terharu Jie…sob sob…utk Lin also yg drive jauh2 dr Melaka…love u mem!…utk sahabat2 yg lain jugak, thanx a lot!

9 thoughts on “Selamat Datang Cinta…

  1. silap!!!…jiji sanggup dtg ats invitation aku…dia xtahan dengar aku memujuk dia….zura dtg sbb dia nk temankan aku,dia xnk tinggalkn aku sorang2….aku plak dtg sebab……..ko dh tau kan???hahahhah…okey2,kami dtg kerana “meraikan cinta” kamu…..

    1. hahaha…xtau mcm mane nak ucap terima kasih lagi kat korang…millions thanx utk KAMU, JIJIE & ZURA…thank you sahabat!

  2. huh…dr aritu aku dh cakap..kalau ko rase serba salah,do something!!!!something that make we never forget bout u dear…

  3. hahahhahah….pe lagi…penangan mr n mrs romantic dlm hdp ko…ouchhh,xtahan aku mendengar nye…cukup sempurna di telinga ku…hahahhahah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s