Jalan-jalan · Pengalaman

Jumpe ikan @ Aquaria, KLCC

Assalamualaikum…akhirnya sampai jugak ke Aquaria @ KLCC…wahahaha…thanks to my ‘SecurityGuard’ for being me there…it was a sentimental experience…dating ngan ikan-ikan di sana, membuatkan kita kagum dengan kebesaran tuhan…subhanallah!

My ‘SecurityGuard’ also excited (kan kan kan???)…maybe pasni kene cari lebih byk educational place utk dilawati…hahaha…habis lah u, pasni kite dah jd mcm cikgu sekolah rendah yg escort anak murid diorang g rombongan…

So, jgn lupe pegi ke Aquaria bg yg belom ke sana! Sbb byk lagi ciptaan tuhan yg kite belom explore lagi sebenarnya…

Menuju ke Aquaria…excited!

Nice mural…

Sronoknye ade org tolong belikan tiket…hee…tq2!

This is piranha…

Yang ni belut elektrik…ganas tp cute kan?…hee

Butterly pun ade…

Tarantula yang macho…

Sang kodok…teringat citer ‘Princess Frog’…

Banyaknye ikan…

Ape nama ikan ni ek?

Belangkas yang sentiasa bersama…spt kata pepatah

Corak ikan ni kalau wat baju kurung, mesti malatop!

Hidupan laut…

Ikan pari ni kalau wat asam pedas, setahun tak abis makan…hee

Jerung kah itu?

Yeay i find nemo here!

Sangat takjub…tp tak ingat apakah nama spesis ini…

Last sekali, dapat jumpe obor-obor jugak!!!

22 thoughts on “Jumpe ikan @ Aquaria, KLCC

  1. mesti dia yg pakai bj kaler putih tukn..chaitss..seetakat pic dari belakang bek x payah….santik lagi motif pada badan sang kodok itu..haiyakkkk..ape kes??.mau men hide n seek ekk.n.pek a boo—-..

  2. Dear atie…wokey…wokey..bak meh beg ko yg beli kuo ngn aku aritu..aku nak!!!ko nk bg x?ko ckp mntk pe je nk bg kan??mehhh…atie,bila nk jumpa😦

  3. Dear atie…byk story yg dh terbongkar arini, cukup2 la tu…wakakakaka…bg aku masa sikit,aku memg nk jmpa ko sblm diri aku sndr meletup kt sini..tp aku nak settle kn 2-3 keje dulu..aku nk tgk wyg,sbb rasa release sikit la..

  4. Dar jiji : mggu depan kn kita nak jumpa?ko nk turun Nilai ker?aku xkisah kalau ko nk turun, atie sbb dia dekat…sblm dia together2 mybe blh jumpa..sok2 nobody knows..

  5. Jijie, bile ko nak turun Nilai??? xsabonye nak together2 lg nih..klu ko betol nak turun sini, aku pakse lin n zura turun nilai gak…n the rest is history…giler ah excited tol aku dgr ni..jom la wei…

  6. Dear atie: xmana tau nye jiji tu..mggu dpn kitorg seminar,jumpa kt terengganu..pastu dia audit suvvelliance..xsilap turn penang kan jiji tahun ni?melaka next year..kenduri kawin aku pospone la gamaknyer…hahahaha

  7. bukan la lin..thn ni penang xkna survelliance…perak yg kna.lg 1 aku xingat. Atie, klu aku turun nilai ko nak bwk aku p aquaria x?;)

  8. dear lin: xslh aku jadual audit ni da kua la. try check kat bos ko. aku tau ni pn dr bos aku.
    dear atie: insyaAllah, klu xde pepe n kewangan mengizinkan aku turun nilai ek..tp kan klu korg paksa aku turun gak kan, mmm..wat can i say (-_-)

  9. Dear Jiji and Atie : Bulan 4 ni ok kot..sbb bulan 6 kita nye big even…so how??aku nk cari kemeja scarlet le…pastu nk makan sushi kt K4…yummy…yummy…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s