Kawan

Suatu ketika…

Assalamualaikum…

Rindu woi kat sahabat baik aku mase sekolah dulu…pekabar la korang ye…walau tak sempat call…walau takde mase nak jumpe…tp dalam hati selalu ingat…dalam hati ade rindu…dalam sibuk ade ingin…ingin jumpe kamu semua…

MELIA @ MEMEK…ape aku boleh ckp pasal pompuan ni ye…hahaha…slumber, brutal, tak kesah, laser jugak la…hee jgn marah mek…memek yg aku kenal adalah org yg paling sempoi..tak penah nak pening2 pikir masalah…tp tak jugak kot sbb memek ade migrain..maknanya byk jugak la prob die tu…hahaha…

Skrg ni memek ngah pregnant anak kedua…tahniah mek..ko mmg laju & advance dr dulu..haha…papehal pun ko ni pantas jer…aku suke..tak cerewet & senang wat keje ngan ko…

Dulu2 sblm memek kawen, aku ngan nurul kerap lepak umah memek…kalau cuti semester, msti umah memek yg dituju…sbb pe? sbb memek sempoi…boleh je borak sume topik…tp skrg dah jarang la…memek dah duduk seri kembangan ngan suami & anak2 tercinta…
i lebiu mek..walau ko tak penah tunjuk kasih sayang ko kat aku, sbb ko brutal sgt…tp aku tau ko sayang aku…hahaha…ko tunjuk sayang ko ngan pukulan maut je selalu…sakit tau

ILA…sahabat aku yg bersifat keibuan…sbb tu ila kawen paling awal…ciri2 keibuan tu dah terserlah sejak di bangku sekolah lagi…tp dia lah org yg selalu bersekongkol ngan aku wat keje2 nakal kat sekolah dulu…student yg selalu melawan pengawas…oppsss..’org tu’ yg penah jd pengawas dulu tlg jgn sentap ok…haha..nak mntk ampun awal2…ade2 je yg tak kena…tp ila wat keje2 nakal & melawan pengawas dengan cara yg sgt berhemah sekali…sgt kagum ngan minah ni…aku pun xleh ikut…

Ila sgt2 caring ngan sahabat2…dia yg paling rajin contact & bertanya khabar kitorang yg konon2 agak sibuk keje ni…hehe…sori ila, kadang2 kami tak sempat nak return call…tp sgt2 hargai keprihatinan ko tu…smg terus bahagia ngan ismail & iskandar…lelaki2 yg membahagiakan sahabat aku ni…miss u sooo much!

NURUL…walau rumah ko sepelaung je dr umah aku, tp ntah bile nak hang out puas2 ye…kite jumpe time kenduri kawen member je kan…sbb tu aku suke gi ‘kondangan’…time tu je la aku leh jumpe ko kan…chit chat puas2…citer masalah dunia…citer masalah cinta…opppsss…yg tu off record la hahaha…

Kite kenal dr tadika lg kan..kan..kan…tp mase tu ko sgt2 berkuasa dan byk ckp…kalah aku ngan ko…masuk sekolah menengah ko dah makin pendiam…ko lebih banyak bertindak dari bercakap…aku agak terkejut ngan perubahan tu…tp maybe tu transformasi ko drp kanak2 ke seorang remaja…skrg, kite dah jd wanita…tp kite masih macam dulu…jumpe sesekali, tp sgt berkualiti…

Ko wanita kuat…aku tau…hadapi dugaan dengan hati terbuka…insyaallah ade hikmah di sebaliknya…aku selalu doa yg terbaik utk ko…

Karakter yg berbeza membuatkan hubungan kami mantap & serasi…Memek ngan brutalnya, Ila yg lemah lembut & pandai amik hati, Nurul ngan sikapnya yg byk beralah, dan aku yg sederhana (sederhana?..ape2 je la..haha)..walau kadang2 ada sesi sentap menyentap antara satu sama lain, tp sbb dah mcm adik beradik, kami tetap bersatu…

Walau aku kadang2 takut ngan memek…haha..sbb dia garang sket, tp aku tau hati dia baik…dia lah paling kuat gelak bile aku wat lawak…syg ko la mek…tp sbnrnya org yg paling lawak adalah ila..tak tahan betol klu die dah start merapu ngan lawak tak wujudnye tu…nurul tukang gelak je sbb die agak sentimental orgnye..tp walau camtu, nurul lah org paling kuat semangat & penyabar antara kami…

Aku mohon tuhan terus berkati kami…

 

Sekarang…raye 2009 kat umah Ila…byk perubahan yg berlaku kan…

10 thoughts on “Suatu ketika…

    1. Cit Witt
      Ganaz tak ganaz…ganaz la jugekkk…tp tetap mengekalkan ciri2 keayuan sejati gitooo…skrg nak ckp dah tobat, xjugak tp baik skeeeettttt la dr dulu…hahaha…percaye ke????

  1. tidak ku sangka kamu noti yeh…dah la temBoom satu ketika dulu..ngehngeh…
    skrg telah bertukarrr……..segalanya..
    “lemah lembut..sopan santun” dialog filem Syurga Chinta

  2. BomMM tebaboMmm…ada tmbhn lagi..bukn stakat lembut lembut, sopan santun.malah beliau juga saorang yg penyayang, bertanggungjawab, baik budinya….dan segala…. (pizza…) mmg x rugilaa siapa yg mendampinginya…ngeeee

    weeeee;))

  3. wa…dashyat nyer…tetiba aku rasa cam glamor plak. da la ko letak gmbr aku yg first…pastu paling byk kutuk aku plak tue…tapi cmne pun ko mmg best fren aku yang slalu ingat aku tp aku slalu lupe kat ko…huhuhu…tp dlm hati xpenah miss tau…ari2 aku terpikir, biler la ko nk tamatkan zaman anak gadis ko tue…da jenuh nak tggu nih..semoga cepat jupe jodoh ye!!!!

    1. Memekku sayang,
      Akhirnye muncul pun ko disini…mmg saje je aku nak glamorkan ko blk…haha…paling byk aku kutuk sbb kesan lebam bile ko pukul aku tu masih terase-rase je ni…hahaha..i lebiu mek..aku tau ko tak penah lupe aku..akan aku tunaikan permintaan ko tu bile tibe masenye ok?…tlg doakan aku ye…

  4. aku rasa muka ko dulu mcm beriman sikit,sejuk ati tgk..skg ni mcm dh tercemar..nk kate dicemari jerawat,xgak..mcm bersih jer..baik ko pk balik atie…hahahhahaha..muka ko skg dh matang..dh stylo..tp msh diantara yang meletop!!!(kecuali aku yerr…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s