Jalan-jalan · Kawan

Syoknye Main Air!!!

Assalamualaikum…entry paling sejuk pernah aku tulis kali ni…hahaha…bersempana cuti umum negeri sembilan pd khamis lepas, kami tak lepaskan peluang untuk lari jauh (tak la jauh sangat..) dari tekanan di tempat kerja… lokasi AIR TERJUN SUNGAI TEKALA di Semenyih jadi pilihan…tapi sblm tu mmg aku & pijah dah survey2 tempat paling cool utk kami habiskan cuti sehari tu…

Paling best, Adibah & Halina pun join sekali…wah mmg happening…hahaha…pagi2 lagi dah kecoh wat persiapan nak ke waterfall…agak mudah ke sana sbb kami melalui highway LEKAS dan terus exit ke Semenyih…tapi perjalanan tak selancar yg disangka…kami telah tersesat sebanyak 2 kali…aci jual putu mayam dan brother petrol palm jadi sasaran kami utk bertanya jalan…dan Alhamdulillah akhirnya lokasi yg di cari-cari dapat ditemui…hahaha…tension je yazid aku citer kat die yg kami sesat jalan…penat je die tunjuk jalan 2-3 kali tp tetap sesat gak…heehee…

Bayaran 1 ringgit sorang dikenakan utk masuk ke sini…ok lah, agak berbaloi jugak dgn tempat perkelahan yang bersih dan disediakan tong-tong sampah di setiap tempat…sampai-sampai je, sume dah tak sabar-sabar nak terjun dalam air…hahaha…tak tahan beb tgk air terjun yg cantik ni…sblm tu kene mendaki tangga-tangga yg agak tinggi jugak la utk cari port yg paling best…

Oleh sebab hari tu bukan cuti hujung minggu, maka dapat la kami booking port yg best dan selamat utk kami yg tak reti berenang ni…pesanan dari org tersayang..hahaha …air terjun dah dpn mata, maka kami tanpa menunggu sesaat pun terus terjun dgn riang-rianya….huhu…sgt puas dapat main air dan jd kanak-kanak semula…alahai!!!!

 

 

 

13 thoughts on “Syoknye Main Air!!!

    1. Cik Lin…sory!!! ade, tp sbb dah lame sgt tu yg asyik lupe nak masukkan tu…xpe, pasni kite kuar piknik kat tpt lain pulak ye and konfem aku akan wat entry khas..hehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s