Jalan-jalan · Kawan

Malacca the Legend…

Assalamualaikum…seronoknye cuti-cuti ke melaka kali ni..janji ketemu Asilah, Lin & Jijie terlaksana akhirnya..Alhamdulillah..Asilah turun dari JB, Jijie dari Penang dan aku sendiri dari Nilai, kami semua berkumpul di rumah sewa Lin di Melaka…

Percutian @ mini reunion kami di Melaka kali ni mmg sgt2 fun..lebih fun sbb dah lame xjumpe, lebih2 lagi Asilah yg kali terakhir aku jumpe mase Arni & Naser kawen di Kota Tinggi dulu…

Pusing2 melaka, sempatlah ke Eye on Malaysia, Melaka River Cruise, tengok movie ‘Jump’ (Stephen Chow as producer), shopping2 sket kat Mahkota Parade…and the rest is history…hehe..syok abes kami berempat ‘dating’ kali ni…

Thanks to Asilah..belanje kami mkn kat Secret Recipe, bg present tudung Ariani (suke..suke!) yg paling penting, hantar aku blk Nilai dgn selamat..hahaha..

Untuk Jijie, thanks belanje kami naik Eye on Malaysia..best sgt!..tp tak sempat la nak menghayati panorama malam bandaraya melaka kat atas gondola tu sbb kite sume sibuk wat ‘aksi’ sendiri kat atas tu..hahaha..

To Lin, tq bg kami menginap kat umah sewa dgn hati yg terbuka..haha..thanks belanje kami naik bot kat melaka river cruise..dan tq untuk segala-galanya sepanjang kami kat melaka k…

Luv u all…till meet again!


Semua sebok bersiap…

 


Ok..yg ni bkn ‘Rozita Che Wan’ ye kwn2…


Sampai ke lokasi pertama…posing dulu..

 


Lin & Jijie sempat shopping..Asilah lg banyak, tp xsempat snap..haha


Kami tengok filem ‘Jump’ yg kat poster blkg Lin tu…

 


Sopannye ‘mereka’…haha


Eye on Malaysia..here we come!

Jijie tukang beli tiket + tukang belanje..tq jie

Seronotnye ‘mereka’…


Next…kami dah kat sini pulak…yeayyyy..TQ Lin…

Best..kami mesti pilih!…haha

Detik2 keberangkatan pulang Jijie ke Penang..

6 thoughts on “Malacca the Legend…

  1. huargghhhhh….sedih..sebak..sentap…windunyerrrrrrr!!!!!The Amazing Date!!!y=Thanks kawan2..no matter what, no matter how far, still love u all so much until the time will come for me to end this wonderful life!!!-Hazlin Khan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s