Buku

Hlovate

Antara novel fevret aku dan yang paling kerap aku ulang bace adalah novel yang ditulis oleh HLOVATE…kenape? sebab bahasa dan jalan cerita yang ditulis adalah sangat menarik…

Aku memang tak pandai nak buat ulasan buku ni…tapi sekadar nak berkongsi cerita pasal novel-novel yg boleh layan, yg pernah aku baca…

HLOVATE ni nickname penulis ni yg diambil dari perkataan HATE + LOVE…adakah beliau anti cinta? tak sure la pulak…tapi dlm novel-novel yang beliau tulis setakat ni, selalu ditekankan bahawa bercinta itu tak salah, tapi perlu ada batas-batas yang perlu dijaga mengikut syariat islam…

Apa yang menarik, HLOVATE adalah penulis prolifik yang masih study kat luar negara..camne ek sibuk2 study pun masih sempat tulis novel…novel-novel nye ada sedikit persamaan dengan Ahadiat Akashah..dengan bahasa yg sempoi n slumber..yg penting takde lovey dovey nye cite atau jiwang-jiwang karat ni..

Sure korang bole layan punyer la…

IMG_0636
Ni semua hasil karya HLOVATE…

IMG_0650
Yang ni novel penuh HLOVATE..5 tahun 5 bulan paling layan…

IMG_0648
Yang ni novel pendek HLOVATE yg di’compile’kan bersama penulis lain…novel gurindam jiwa tu, bukan novel jiwang ok…

9 thoughts on “Hlovate

  1. saye suker jgek!!ngee.
    juz dlam ushe nak dpatkan novel
    pelangi ngan gurindam jiwa tu..
    samer2 la maju ntok Hlovate.
    luv so muchhh…….

  2. tulisan hlovate sumenye bermakna & berkualiti.. mmg best giler la..dh bace sume hasil tgn die..x saba tgu yg baru punye..:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s