Honeymoon @ Krabi: Day 5 + tips!

Assalamualaikum…

Ok2 aku janji ni entry terakhir pasal honeymoon kami…hahaha…mesti dah ade yg boring citer pasal Krabi ni kan…sbg balasan kpd pembaca yg setia membaca entry2 krabi ni, aku bg bonus kat korang…hee…aku bg bonus ‘tips melancong cara atie’..hahaha…amacam? gempak tak…

Oklah, tips2 ni semua hanya drp pengalaman aku yg baru 1st time melancong ke luar negara…so, kpd yg dah lebih expert bab2 melancong ni, boleh la share tips2 yg lain kat sini…mungkin lain tpt/org, lain pulak caranya…ye dak?…ok mari kite cikidaut…

8) survey harga promotion utk tiket kapal terbang ke destinasi pilihan.aku & abi book tiket dulu sblm book hotel sbb harga promotion air asia limited.hotel takpe, boleh booking bile2 masa.

8) then baru survey hotel yg berpatutan dan memenuhi citarasi korang.

8) check samada restoren di hotel tersebut mendapat sijil halal atau tak. aku check kat sini> Halal Restoran & Hotel

8) jgn lupe cek waktu solat (krabi lewat sejam dr malaysia).

8) bwk universal plug..sbb plug point kat luar negara lain sket.aku ngan abi lupe bwk.so, xdpt charge hp.terpakse off sbb nak simpan utk call famili bile dah smpai lcct nnti.

8) jgn lupe bwk baju mandi dan krim sunburn. bwk pil tahan muntah utk yg mabuk laut laut mcm aku.

8) aktifkan kad kredit utk kegunaan antarabangsa.

8) tak perlu bwk duit cash byk sgt.agak2 utk beli souvenior atau kecemasan shj.

8) dptkan jadual aktiviti drp pihak hotel supaya senang nak manage masa.

8) jgn lupe dtg awal ke airport.aku dah pernah kene dulu masa nak fly ke JB.ingat naik flight mcm naik bas ke?hahaha

8) enjoiceeeee your trip!!!

Errmmmm…so far, tu jer lah tips yg aku ingat utk dikongsi bersama…nanti kalau ade lagi, aku update yer…hee…last but not least…nikmatilah foto2 last day kami di krabi…we love krabi!

 

musibah tsunami sbg peringatan Allah kpd hambanya…

selamat tinggal krabi…kalau ada rezeki kami akan kembali lagi insyaallah!

minum air jer sbb foodcourt airport tak halal…

4 thoughts on “Honeymoon @ Krabi: Day 5 + tips!

    • hahahaha…
      biase la…aku kan suke postponed…
      sabo yer…otw…hee
      akan sampai ke melaka, serdang, penang & JB ngan selamat…
      insyaallah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s